جِـی بیست | تولید و پخش پــوشاک  | تولیدی لبــاس،J20wear

پژوهش برای حفظ اصالت پوشاک

خلاصه خبر:

لیلا سهیلی عقیده دارد مشکلاتی که امروز در پوشش جامعه می‌بینیم حاصل بی‌توجهی به لباس‌های قدیمی ایرانی است.

متن کامل خبر:

سرویس مد و لباس هنرآنلاین: لیلا سهیلی فارغ‌التحصیل رشته طراحی لباس و مدرس هنرستان کار و دانش است. او در چهارمین جشنواره مد و لباس فجر با ارائه پایان‌نامه‌ای به نام "بررسی فرهنگ و هنر مردم خراسان شمالی" به طور مشترک همراه با زینب گریوانی شایسته تقدیر شناخته شد. 

سهیلی در گفت‌و‌گو با هنرآنلاین در مورد دلیل انتخاب این موضوع گفت: دوست من اهل خراسان شمالی است و استاد راهنمای ما که از این موضوع اطلاع یافت علاقه زیادی داشت که ما در مورد فرهنگ و هنر مردم این منطقه تحقیق کنیم زیرا اطلاعات خیلی کمی در این مورد وجود دارد.

او با بیان اینکه موضوع پژوهش برای خود آن‌ها هم جذابیت داشت افزود: برای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز علاوه بر استفاده از کتاب‌ها و سایت‌ها به مناطق شمالی خراسان سفر کردیم و حتی تا مرز ترکمنستان پیش رفتیم. ابتدا روی فرهنگ منطقه تحقیق کردیم و آداب و رسوم آن‌ها را از گذشته تا به حال بررسی کردیم. سپس در مورد هنر آن‌ها تحقیق کرده و هنرها را به صورت دسته‌بندی‌شده بررسی کردیم.

سهیلی افزود: به کارگاه‌های ترکمن سر زدیم و همه لباس‌ها و زیورآلات را بررسی کردیم و در بعضی مناطق آنچه به دست آوردیم خیلی متفاوت از آن چیزی بود که در کتاب‌ها دیده بودیم. بعضی از مردم در گنجه‌های خود لباس‌های بسیار قدیمی داشتند که به سختی حاضر می‌شوند آن‌ها را به دیگران نشان دهند. بعضی از این لباس‌ها با آنچه امروزه در بازارهای بجنورد وجود دارد تفاوت زیادی دارد.

او با اشاره به اینکه هم‌اکنون مشغول تحقیق در مورد لباس بلوچ است، در مورد ضرورت کار پژوهشی در حوزه لباس گفت: برای حفظ اصالت خود باید این کار را انجام دهیم تا نسل بعدی هم بتوانند با این لباس‌ها آشنا شوند. مشکلاتی که امروز در پوشش جامعه می‌بینیم حاصل بی‌توجهی به لباس‌های قدیمی خودمان است.

سهیلی ادامه داد: با وجود این کسی قدر کارهای پژوهشی را نمی‌داند و حمایتی از ما نمی‌شود. حتی بسیاری از کارهای تحقیقاتی منتشر نمی‌شوند در حالی که انتشار این کتاب‌ها می‌تواند بسیار مفید و کاربردی باشد. مسئولان در سازمان میراث فرهنگی، جشنواره مد و لباس و ... باید پژوهشگران را تشویق کنند و با حمایت از آن‌ها زمینه فعالیت بیشتر در این حوزه را فراهم کنند.

او با اشاره به بخش عملی پایان نامه خود گفت: ما با الهام از طرح‌ها و لباس‌هایی که دیده بودیم به طراحی پرداختیم و در نهایت دو نمونه لباس طراحی کردیم که در برش لباس و نقش‌ها از سفره کُردی که یک نوع گلیم است الهام گرفته شده بود. لباس‌های سنتی قابلیت زیادی دارند که مدرن شده و به صورت کاربردی در زندگی امروز استفاده شوند.

سهیلی در مورد علاقه دانشجویان برای انجام کار تحقیقاتی هم گفت: خیلی کم پیش می‌آید که دانشجویی این کار را انجام دهد چون انگیزه‌ای ندارند و هزینه‌های این کار هم بسیار بالا است. باید منبع مالی وجود داشته باشد که از آن استفاده کنند و بعد هم باید نتیجه کاری را که انجام داده‌اند ببیند، پس انتشار آثار به آن‌ها انگیزه بیشتری می‌دهد.

آمار مربوط به این مطلب:

تعداد بازدید:843

نظرات

در این رابطه هیچ نظری توسط کاربران نوشته نشده است
بازگشت
کپی‌رایت © 2024 تولید و پخش پوشاک جـی بیست
راه اندازی شده توسط فروشگاه ساز ویرچو